Consumenten informatie


Snij Hortensia

Hortensia’s zijn als bloemen zeer gewild in luxere boeketten of diverse bloemarrangementen(b.v. huwelijksversieringen). Maar ook enkelvoudig is het een zeer trendy bloem. Na de oogst worden onze bloemen altijd direkt, veilingklaar, op water met houdbaarheidsmiddel gezet. De bloemen houden van een schone vaas. Probeer een plek in de zon, bij een verwarming of een tochtige plek te vermijden.

Gaat een bloem toch nog slap: snij dan een stukje steel opnieuw schuin af en zet de bloem(en) een paar uur in een wat koelere ruimte , vaak hersteld de bloem dan.

De “classic” varianten hebben vaak een wat ‘klassieker’, doorgekleurd karakter met groene, rode, bruine zelfs grijze natuurlijke tinten. Deze bloemen zijn wel degelijk ‘vers’geknipt, maar hebben langer op de plant gestaan om ‘door te kleuren’.

Over het algemeen zijn deze bloemen sterker en kunnen ze, na enkele weken op water, ook nog droog in een vaas gezet worden en vervolgens nog geruimere tijd voor een mooie decoratie zorgen.

Hortensia als tuin/terrasplant

Onze tuin/terrasplanten houden over het algemeen van een luwe, halfschaduw plek en hebben zeer regelmatig (bijna dagelijks) een scheut water nodig, pas wel op met teveel water en doe het bij voorkeur s’morgens.